«

»

Jul 30

Perkampungan Ilmu 2019

Pada hari Sabtu yang lalu (27 Julai 2019), SMK Jalan Reko telah menganjurkan satu program yang dinamakan Perkampungan Ilmu Berfokus SPM bagi murid-murid Tingkatan 5. Program ini diadakan bertujuan untuk menyediakan murid-murid ini dari segi mental, intelek dan rohani bagi menghadapi peperiksaan SPM yang bakal menjelang tidak lama lagi.

Program ini telah diadakan di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) dari jam 8.00 pagi – 5.00 petang. Antara pengisian yang yang dibuat sepanjang hari itu ialah Teknik Menjawab Soalan bagi mata pelajaran BM, BI, Sejarah, Matematik, Pendidikan Islam dan Pendidikan Moral. Beberapa Guru Cemerlang di sekitar daerah Hulu Langat dan Sepang telah dijemput untuk memberi tunjuk-ajar serta tips-tips cara menjawab soalan-soalan berbentuk KBAT kepada calon-calon SPM 2019.

Program ini telah disertai oleh 267 orang murid Tingkatan 5 serta  59 orang guru-guru SMKJR. Tujuh buah bas telah disewa dan murid-murid bertolak dari sekolah seawal jam 7.45 pagi. Bagi murid-murid Tingkatan 3 yang bakal menghadapi PT3, Program Kilauan Kejora telah diadakan pada hari itu juga di SMK Jalan Reko.

Pihak sekolah ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para ibu bapa, murid, guru serta penceramah  jemputan dan tidak lupa pihak KUIS atas kerjasama yang diberikan bagi menjayakan program ini. Semoga anak-anak kita mendapat ilmu yang bermanfaat untuk mereka gunakan bagi menghadapi peperiksaan kelak. Semoga Allah memberi ganjaran atas usaha-usaha murni kita ini. Aamiinn.

Reko Mara Reko Jaya

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Anda boleh menggunakan tag dan attribute HTML yang berikut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>