«

Mei 23

Aidilfitri 2020

Setelah menjalani ibadah puasa selama sebulan, maka tibalah hari kemenangan umat Islam. Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini disambut dengan penuh keinsafan dan kemaafan. Dengan wabak covid-19 yang masih melanda, maka sambutan Hari Raya Aidilfitri kali ini amat berbeza sekali kerana kita tidak dapat mengunjungi rumah sanak-saudara dan rakan taulan. Namun begitu, ucapan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin tetap dilafaz bagi memohon maaf kepada semua jika ada kesilapan dan kesalahan yang telah dilakukan selama ini. Pada hari yang mulia ini, marilah kita saling bermaafan agar hubungan sesama kita semakin baik dan diredhai oleh Allah SWT.

Pihak sekolah ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada semua warga SMKJR dan umat Islam seluruhnya. Kita hendaklah kekal berada di rumah bagi memastikan rantaian covid-19 dapat diputuskan dengan segera. Amalkan penjarakan sosial dan sentiasa mencuci tangan. Semoga pengorbanan kita pada kali ini dapat mengapuskan wabak covid-19.

“Taqabalallahu minna wa minkum”

Ertinya: “Mudah-mudahan Allah menerima (amal ibadah) kami dan kalian”

Kredit: youtube, sony music

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Anda boleh menggunakan tag dan attribute HTML yang berikut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sekolah DITUTUP buat masa ini kerana PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN. Sila KEKAL DI RUMAH.