«

»

Jun 10

Pembelajaran Online

Sejak pengumuman Perdana Menteri mengenai Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan mulai 18 Mac 2020, semua sekolah di seluruh negara telah ditutup buat sementara waktu sehingga ke suatu tarikh yang akan ditentukan oleh pihak KPM.

Bagi meneruskan aktiviti pengajaran dan pembelajaran antara murid dan guru, pelantar dalam talian (online platform) telah digunakan oleh guru-guru SMK Jalan Reko. Antara pelantar dalam talian yang kerap digunakan ialah:

SMK Jalan Reko telah memulakan sesi pembelajaran dalam talian sejak awal PKP iaitu pada 19 Mac 2020 sehingga ke hari ini. Para guru sekolah ini telah menggunakan pelbagai pelantar untuk menjadikan sesi pembelajaran terus berjalan semasa pandemik covid-19. Jadual waktu telah disusun agar para guru setiap mata pelajaran dapat berinteraksi dan memberi pengajaran dan latihan kepada semua murid yang berada di rumah semasa PKP ini.

Diharapkan semoga semua pihak dapat memberikan kerjasama dalam menjayakan sesi pembelajaran secara dalam talian agar murid-murid dapat terus menimba ilmu dan belajar dengan sistematik setiap hari.

Akhir sekali, pihak sekolah ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan kerjasama yang baik dalam perkara ini.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Anda boleh menggunakan tag dan attribute HTML yang berikut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sekolah dibuka sepenuhnya untuk semua tingkatan mulai 15 Julai